ONDERHOUDHet dak van uw huis, dakkapel, schuur, aanbouw of garage, krijgt veel te verduren. Alle weersomstandigheden zijn van enorme invloed op de conditie van het dak. Om het dak in goede conditie te houden en om de levensduur van uw dakbedekking te verlengen is het belangrijk goed dakonderhoud te plegen.

Zo bent u door het hele jaar heen voorbereid op de invloeden van het weer. Van Stratum Dakwerken heeft speciale onderhoudscontracten voor particulieren.ISOLATIEIs het dak van uw woning of bedrijfspand nog niet geïsoleerd? Kies dan snel voor dakisolatie, want warmte stijgt omhoog en gaat zonder dakisolatie snel weer verloren. U kunt dus flink op uw stookkosten besparen als u dakisolatie laat plaatsen. Een dak isoleren kan op verschillende manieren.

Dit is voor een groot deel afhankelijk van het soort dat u heeft, want niet elke vorm van dakisolatie past bij elk soort dak. Een schuin dak kan bijvoorbeeld aan de buiten- en binnenzijde geïsoleerd worden, maar een plat dak kunt u alleen aan de buitenzijde isoleren. Vraag ons om meer informatie.DAKRANDAFWERKINGEen dakrandafwerking naar wens? Uw dakrand kan met verschillende materialen en in verschillende vormen afgewerkt worden. Een mooie dakrandafwerking is toch erg belangrijk voor de uitstraling van uw dak. De dakrand is immers het enige wat te zien is vanaf de grond.

Ziet u graag een aluminium dakrand of liever een zinken of koperen dakrand? Wij zorgen voor een dakrandafwerking naar wens.ZINKWERKENZink is een duurzaam bouwmateriaal, dat van oudsher wordt toegepast in hemelwater- afvoersystemen en in dak- en gevelbekledingen en is daarnaast ook nog volledig recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het geeft een speciale uitstraling aan gebouwen.

Architecten waarderen zink als bouwmateriaal door de vele toepassingsmogelijkheden, de lage onderhoudskosten en de toegevoegde waarde aan gebouwen. Zink is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met of zonder structuur.LICHTKOEPELS EN SOLAR TUBESHet plaatsen van lichtkoepels en solartubes is een van onze vele expertises. Overal waar daglicht nodig is, zijn lichtkoepels de oplossing. Wij monteren lichtkoepels op platte daken in alle soorten en maten. Lichtkoepels zijn naast het daglicht ook handig voor bijvoorbeeld de doorgang naar een dakterras of als vluchtluik.

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in vierkante, rechthoekige, ronde en piramidevormige modellen en zijn leverbaar in enkelwandige, dubbelwandige of driewandige uitvoering. De koepels worden standaard in acrylaat uitgevoerd waarbij u de keuze heeft tussen helder of opaal glas.

Garantie: Als extra zekerheid verstrekken wij op alle gemonteerde lichtkoepels een waterdicht garantie van 10 jaar.BOEIBOORDENBoeiboorden kunnen evenals dakkapellen in verschillende soorten van kleur, materiaal en vormen gemaakt worden. Boeiboorden (de ‘randen’ van het dak) behoren traditioneel tot de meest onderhoudsgevoelige elementen van elk dak. Het metaal, dat in vele kleuren kan worden geleverd, beschermt het hout tegen weersinvloeden. Het schilderen van de boeiboorden behoort daardoor voortaan tot het verleden.

Omdat het metaal niet veel dikker is dan een flinke verflaag, en boeiboorden zich meestal wat verder van de grond bevinden, is de boeiboordbekleding een onopvallende onderhoudsoplossing.DAKBEDEKKINGHet klassieke platte dak heeft een bitumen dakbedekking. Bitumen is waterdicht, makkelijk te verwerken en hecht goed aan de onderlaag. Soms worden er kiezelstenen op gelegd om water te absorberen en plassen te voorkomen. Om een bitumineuze dakbedekking aan te brengen wordt met open vuur gewerkt.

Wij kunnen zowel een EPDM als bitumen dakbedekking plaatsen. Beide producten hebben dan ook uitstekende eigenschappen voor op platte of hellende daken. Het voordeel van EPDM dakbedekking is dat het een synthetisch rubber is: onderhoudsvrij, milieuvriendelijk, wortelwerend, geschikt voor groendaken en tuinvijvers. Een ander voordeel is dat EPDM dakbedekking wordt gelijmd, zonder enig brandgevaar. Ook heeft EPDM dakbedekking een langere levensduur dan bitumen. Wilt u advies over welke dakbedekking past bij uw dak? Vraag ons om informatie.